OPLEIDIGSERVARINGEN

ANNE REIJNDERS

ANNE REIJNDERS

Eerste stage gedaan!

De opleiding tot doula is ontzettend uitgebreid. Ik ben blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb. De 17 (!) lesdagen door verschillende docenten met eigen expertises zijn leerzaam en prikkelend. De onderwerpen die we behandelen zijn inhoudelijk en breed, de docenten benaderbaar voor vragen tussendoor en de interactie in de groep waanzinnig waardevol. Eerlijk gezegd, het meest leer ik van mijn klasgenoten, de opleiding faciliteert dit kundig: de diverse lesvormen dragen hieraan bij, maar ook de intervisiegroepen zijn onmisbaar. Het uitwisselen van stage ervaringen doen we daarnaast uitgebreid buiten school om, zodat we elkaar meenemen in onze ontwikkeling. We groeien, als mens en als groep. We delen, twijfelen, adviseren, leren en stellen vragen. Ik weet nu al dat ik met een aantal van mijn mooie klasgenoten contact zal blijven houden. Groet, Anne

06-10601805

www.annereijnders.nl

TESSA ALDEWERELD

TESSA ALDEWERELD

Bijna gediplomeerd!

In oktober 2019 besloot ik, na een open dag te hebben bijgewoond, om de opleiding tot doula te gaan starten. In september 2020 ben ik begonnen aan deze bijzondere reis. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze reis mag maken, met fijne vrouwen in de groep, waar we alles kunnen delen met elkaar. Maar ook de docenten, die stuk voor stuk ook persoonlijke aandacht geven en geen vraag te gek is. Tijdens mijn stages heb ik veel ondersteuning ervaren van mijn stagedocent. Ik heb veel mogen leren, qua kennis, maar ook van de mede doula’s in mijn groep. Ik heb het als enorm waardevol ervaren om onze ideeën, visies, vragen en ervaringen te kunnen delen in de groep, om hier samen van te leren.. Maar ook om elkaar te helpen en ondersteunen in het proces naar het doulaschap en hier samen in te groeien. De doula in mij is geboren, ik ben heel erg dankbaar voor alle mooie stellen die ik al heb mogen begeleiden en mogen ondersteunen. Om deel uit te mogen maken van zoiets intiems als een geboorte is voor mij heel erg bijzonder en een enorme eer om hierin te kunnen en mogen ondersteunen. Dit vak brengt enorm veel liefde met zich mee, iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar ik heel erg blij van word. Bereid je dus voor op een opleiding waarin liefde, passie, dankbaarheid, ondersteunen en samenwerken centraal staan en wat je meeneemt in de begeleiding van jouw cliënten.

06-42629916

info@doulatessa.nl

www.doulatessa.nl

MINDY WIEKHART

MINDY WIEKHART

Gediplomeerd doula

Dankbaar kijk ik terug op de opleiding tot doula. Met een rugzak vol nieuwe kennis en ervaringen ga ik het zelfstandige doula-leven tegemoet. Ik heb ongelofelijk veel liefde mogen voelen voor de cliënten die ik heb begeleid in aanloop naar en tijdens de bevalling. Wat ben ik verliefd geworden op dit vak! Het is kwetsbaar en krachtig tegelijk, ook de weg naar het doulaschap toe. Maar ook geboorte is dat, en vader of moeder worden. Het is zo’n intieme gebeurtenis en ik vind het een eer dat ik daar onderdeel van mag zijn. Ik heb enorm genoten van mijn mede doula's in opleiding, de docenten en de opleidingsdagen waar ik elke keer weer met veel plezier naartoe ging. Ieders openheid, eigenheid en energie brachten lessen voor het leven en mijn tijd bij de opleiding is een periode die ik koester. Wanneer je aan de start staat van de opleiding wens ik je heel veel plezier! Maak je klaar voor een bijzondere reis naar binnen, om vervolgens met heel je hart (aanstaande) ouders te mogen ondersteunen!

06-12474171

mindyourbirthdoula@gmail.com

www.mindyourbirthdoula.nl

SONJA ZANTINGE

SONJA ZANTINGE

Gediplomeerd doula

Na het certificaat nu ook het doula diploma binnen! Precies een jaar geleden stapte ik op de trein naar Utrecht voor de eerste doula opleidingsdag. Tranen op mijn wangen. Door de angst die ik mijn stuur even liet pakken en die zei: ga terug, deze weg is onbekend, wie weet wat er gebeurt! Met mijn ❤ nam ik het stuur weer over. Want op die onbekende weg werd ik juist geroepen: kom dan! Verwonderd liep en loop ik deze weg door geboorteland. Ontdek er mezelf, studiegenoten, docenten, mama's, papa's, baby's, zorgverleners, geboortewerkers, kracht en zacht, zijn met wat er is. En zoveel kennis over wat er ís en mogelijk is bij zwangerschap en bevalling! Ik hoop deze kennis nog met nog véél mensen te mogen delen zodat zij dit zelf ervaren. Ik dank mijzelf en iedereen om mij heen❤.

06-25471612

info@sonjazantinge.nl

www.sonjazantinge.nl

ANN VERHULST

ANN VERHULST

Gediplomeerd doula

Ik kijk bijzonder dankbaar terug op het jaar van mijn doula-opleiding. Voor mij is een hele nieuwe wereld opengegaan aan kennis, vaardigheden en ervaring. Mijn groei als mens en doula is terug te vinden op al deze vlakken en ik voel hoe verrijkend het is geweest dat ik samen met een geweldige groep vrouwen deze weg heb mogen afleggen. Het meest wonderlijke vond ik om in mezelf en met elkaar steeds verder toe te groeien naar de doula die we vanbinnen al zijn. Het opleidingsjaar zorgde ervoor dat de doula-in-mij steeds zichtbaarder kon worden en vorm kreeg. Van daaruit is het al allemaal gaan stromen. Door mond-op-mond reclame leidden de stages al snel tot betaalde-doula-begeleidingen. Ik leer steeds verder bij en mijn kennis verdiept zich. Maar boven alles ben ik bewust van wat ik ieder moment met me meedraag. Mezelf. Ik heb geleerd dat dit is wat ik als doula, als dienende vrouw, vooral te bieden heb. Hoe ik door het ontvangen van mijn eigen kwetsbaarheid en kracht, er van mens tot mens, voor en naast de ander kan zijn.

mailaanann@gmail.com

06-48410487

DENISE MAC DONALD

DENISE MAC DONALD

Gediplomeerd doula

In februari 2018 wist ik het al…ik wilde doula worden. Op vrijdag 15 september stond ik enthousiast voor de deur in Utrecht. Ik wilde immers alles weten over het doulaschap en het opzetten van mijn eigen bedrijf. Tijdens deze inspirerende eerste dag kreeg ik al een goed idee wat een doula doet én hoe JIJ daar zelf vorm aan kunt geven. Dit is waar mijn hart warm sneller van gaat kloppen...vrouwen informeren én begeleiden tijdens hun zwangerschap, geboorte en nog zoveel meer. Er volgden prachtige studiedagen met docenten én gastsprekers. In het studiejaar kom je nader tot elkaar en bespreek je de bevallingen die je tijdens je stage hebt mogen doen. Je deelt elkaars ervaringen en leert op deze manier bij. Mijn studiejaar is helaas voorbij maar wát heb ik veel geleerd zeg. De opleiding, het werken voor en met vrouwen doet diep van binnen ook iets met je. Het bijzondere is dat ik nog steeds contact heb met mijn studiegenoten. Het was een fantastisch studiejaar waar ik met heel veel liefde naar terugkijk. Veel liefs, Denise

06-83565380

info@doulapraktijkdenisemacdonald.nl

www.doulapraktijkdenisemacdonald.nl

ANGELINE THOOLEN ZIJP

ANGELINE THOOLEN ZIJP

Gediplomeerd doula

In september 2016 ben ik gestart met de opleiding tot doula in Utrecht. Zowel theoretisch als praktisch heb ik veel geleerd. Het is heerlijk om als doula te werken. Vooral de begeleiding vooraf aan de bevalling is voor mij heel speciaal. Met name de informatie die je als doula geeft en de ontspanning en emotionele ondersteuning die je biedt. Ook mijn ervaring als therapeut kan ik prachtig combineren met mijn doula-schap. Ik heb een volgende bestemming gevonden mede dankzij deze opleiding. Met dank aan mijn zusje voor mijn eerste twee ervaringen als geboorte-begeleidster en mijn stage-moeders; Jade, Jaimy en Laura én hun partners!

06-46807034

aanloep@gmail.com

www.doulaloep.nl

MAAIKE RIJNSBURGER

MAAIKE RIJNSBURGER

Gediplomeerd Doula

Ik heb de Doulaopleiding in Utrecht met veel plezier gevolgd. Iedere lesdag heb ik gesmuld van de informatie, geleerd van ervaringen van anderen, genoten van de interessante workshops gegeven door afwisselende docenten. Het volgen van de lessen samen met een groep vrouwen die allemaal dit mooie beroep overweegt schept een sterke band. Zeker vanaf het moment dat de eersten hun stage bevalling meemaakten en we deze verhalen uitgebreid met elkaar uitwisselden was dat erg bijzonder. Met een aantal van hen heb ik nog steeds contact. Ik wens je veel plezier bij deze opleiding en een prachtige toekomt als doula!

www.doulautrecht.nl

www.zwangles.nl

www.2handenop1buik.com

CLAUDIA GOZELING

CLAUDIA GOZELING

Gediplomeerd Doula

Tijdens mijn werk als kraamverzorgende hoorde ik regelmatig bevallingsverhalen van kraamvrouwen die niet met een positief gevoel terugkeken op hun bevalling. Iedere keer weer werd ik geraakt door zo'n verhaal. Regelmatig dacht ik "Als je iemand met ervaring aan je zijde had gehad die óók jou en je wensen goed kende, dan was het misschien heel anders gelopen.". Zo werd mijn interesse voor het doulaschap gewekt en ik besloot de opleiding te gaan volgen. Het was elke maand weer een feestje om 2 dagen naar school te gaan: een fijne, kleine groep, inspirerende docenten die mij klaarstoomde voor de praktijk. Na 3 stagebegeleidingen waar je aan een coach gekoppeld werd was het voor mij helemaal duidelijk: “Het voorbereiden en begeleiden van een geboorte als doula vind ik het mooiste dat er is. Het wachten op die eerste wee... ik ben zelf ook iedere keer weer een beetje "in verwachting". Een bevalling is een prachtig overgangsritueel, een reden tot vieren! Ik zeg dan ook vaak dat ik samen met de ouder(s) een geboortefeestje voorbereid; een dag waarop ze met volle tevredenheid en met mooie herinneringen aan terug kunnen kijken.

www.bewustgeboren.nl

LOES DATEMA

LOES DATEMA

Gediplomeerd Doula

De lessen worden gegeven en stages worden begeleid door ervaren doula’s. Dit vind ik een pluspunt van de opleiding. Ik heb hierdoor een goed beeld gekregen van de praktijk waardoor ik heb kunnen groeien tijdens mijn stages. Theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. Wat betreft de theorie spraken mij de lessen over verloskunde en pijnbestrijding het meest aan. In deze lessen zaten een aantal eye-openers en veel informatie waar ik nog niet mee bekend was. De praktijklessen waren voor mij het meest waardevol. De oefeningen met de Rebozo en de drukpunten en het bespreken van praktijkervaringen gaven mij vertrouwen voor mijn stages. Het slagen van de opleiding en het vinden van stages is afhankelijk van je eigen inzet en creativiteit. Naast tips geven kan de opleiding je namelijk niet helpen bij het vinden van stages. Ook bewuste keuzes maken tijdens stages en deze kunnen reflecteren zijn belangrijke punten. Ik heb met deze opleiding mijn hart gevolgd en de bevestiging gekregen dat ik de goede keuze heb gemaakt.

06- 387 447 41

info@babypraktijkloes.nl

www.babypraktijkloes.nl

 
 
 
Map
Info